CO2 neutraal

Water Concepts Benelux levert de PET flesjes en de glazen flessen bronwater CO2 neutraal. CO2 Neutraal wil zeggen dat wij de CO2 uitstoot die ontstaat bij het produceren en transporteren van de flesjes compenseren.

Voor deze compensatie werken wij samen met de Climate Neutral Group, deze investeert in projecten die zorgen voor een reductie van CO2 in de atmosfeer. Voorbeelden van deze projecten zijn windmolenparken, waterkrachtcentrales, biogasprojecten en een project dat in afgelegen gebieden in Kenia efficiënte houtovens plaatst en zo het koken op open vuur vervangt

Meer informatie hierover treft u op www.climateneutralgroup.com.

Bekijk hier ons certificaat.

Voor het berekenen van de CO2 uitstoot van de flessen bronwater hebben wij een CO2 voetafdruk laten maken, deze zie er als volgt uit:

Water Concepts Benelux CO2 voetafdruk

Wilt u weten wat uw CO2-voetafdruk is, dan kunt deze eenvoudig berekenen via de CO2-calculator van Climate Neutral Group.
 

Maatschappelijk verantwoord

Aangezien de flesjes 100% recyclebaar zijn en grotendeels uit gerecycled materiaal geproduceerd worden is de belasting voor het milieu beperkt. Zeker daar wij CO2 uitstoot die bij productie en transport ontstaat gecompenseren.

Maakt u gebruik van ons concept “Goede Doelen Water”, dan zorgt u ook voor schoon drinkwater voor kinderen in ontwikkelingslanden, deze flesjes kunnen dan met recht maatschappelijk verantwoord genoemd worden.